Senzacija na Wimbledonu: Otac joj je Hrvat, majka Kineskinja

Novozelanđanska tenisačica Lulu Sun igrat će u 4. kolu Wimbledona. Vijest je to koja vjerojatno neće privući prosječnog obožavatelja sporta iz Hrvatske, no nakon ove informacije možda se i predomisle!

Naime, 23-godišnja tenisačica rođena je u miješanom braku, od oca Hrvata (Ante Radovčić) i majke Kineskinje.

Rođena je u novozelandskom gradiću Te Anau, a u dobi od pet godina s obitelji se preselila u Švicarsku, gdje je završila osnovnu i srednju školu prije odlaska u SAD.

Tamo je studirala na sveučilištu u Texasu i 2022. zaradila bakalaureat iz društvenih i humanističkih znanosti u području političkih znanosti.

Radi se o tenisačici koja je 2015. u dobi od 14 godina postala prva igračica rođena 2001. na WTA ljestvici, dakle prije Ige Swiatek, Amande Anisimove i Anastazije Potapove. Živi na relaciji Florida – Slovačka (zbog trenera Vladimira Platenika), tečno govori tri jezika među kojima nije hrvatski…

– Sretna sam što imam svu tu pozadinu iza sebe. Odmalena sam vidjela svijet i upoznala ga kroz svoju obitelj – rekla je Lulu Sun rođena Radovčić pa nastavila:

– Kad imate toliko kultura iza sebe, ni u jednu se ne uklapate stopostotno. Ponekad, dok sam odrastala, bilo je jako teško uklopiti se u jednu određenu kulturu. Ali sada sam uzela različite dijelove različitih kultura i oni su nekako postali dio mene. Ne borim se protiv toga, ne pokušavam biti dio specifične kulture.

Lulu Sun će, nakon izbacivanja Zheng, Starodubceve i Zhu, u 4. kolu igrati protiv domaće predstavnice Emme Raducanu koja je 2021. šokirala svijet postavši prva kvalifikantica osvajačica Grand Slama. Trenutačno je 123. tenisačica svijeta, no nakon tri pobjede slijedi streloviti uspon i dolazak na prag Top 50.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno