Šesnaestogodišnjakinje koje je kod Mostara pokosio BMW probudile se iz kome

Dvije 16-godišnjakinje koje su u prometnoj nesreći, a koja se dogodila 26.rujna na ulazu u Blagaj kod Mostara, zadobile ozlijede opasne po život i uslijed kojih su danima bile u stanju kome , trenutno su u fazi oporavka.

Kako je potvrđeno iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, E.H. je s Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje hospitalizirana na Odjel dječje kirurgije, javlja Avaz.

– Proces njenog liječenja je u fazi poboljšanja – rekla je Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB Mostar.

Iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“ su rekli da se A.B. i dalje nalazi na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, međutim, komunikativna je i stabilnog zdravstvenog stanja.

S njima je, podsjetimo, ozlijeđena i 17-godišnja E.S. , koja je zadobila lakše ozljede i koja je otpuštena nakon nekoliko dana od nesreće na kućno liječenje.

Na tinejdžerke je, dok su prelazile cestu, kako smo pisali, naletio automobil BMW kojim je upravljao E.F. (78) . Djevojke su izašle iz autobusa, a nakon što su propustile nekoliko automobila, krenule su prijeći cestu. Dok su, skoro, bile na drugoj strani, vozač BMW-a, koji se kretao iz smjera Blagaja ih je pokosio.

Vještačenje BMW-a završeno
U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanske županije nisu okončali sve neophodne istražne radnje nakon teške prometne nesreće koja se u utorak u večernjim satima dogodila na ulazu u Blagaj kod Mostara.

Vještačenje automobila BMW je završeno, a i dalje se čekaju rezultati analize krvi i urina uzeti od E.F.

Stoga, iz Tužiteljstva nisu mogli govoriti je li 78-godišnjak bio pod utjecajem alkohola, kako se to danima nakon nesreće iznosilo u javnosti. Upravo, od tih, kao i drugih rezultata će i zavisiti kvalifikacija krivičnog djela. Također, bit će saslušane i ozlijeđene djevojke kada to bude moguće.

Podsjetimo, danima nakon nesreće su prosvjedovali mještani Blagaja, koji su od nadležnih zahtijevali postavljanje ležećih policajaca i odgovarajuće signalizacije. Većina njihovih zahtjeva je realizirana.

Pogled.ba