Šestogodišnji dječak upao u nabujali potok, pronađen samo bicikl

Dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem upao uz potok čiji je vodostaj proteklih dana porastao zbog obilnih kiša. Majka je skočila za njim kako bi ga spasila, no bezuspješno

Mještani Begovog Hana u šoku su nakon nesretnog slučaja koji se dogodio u poslijepodnevnim satima kada je šestogodišnji dječak upao u nabujali potok, od kada mu se gubi svaki trag. Napori mještana traju već satima, pregleda se svaki metar korita potoka, kukama se pretražuje dno, a u akciju su uključeni i pripadnici GSS Žepče, Županijske uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDŽ, kao i mnogi drugi.

Očekuje se i dolazak pripadnika Federalne uprave civilne zaštite. Međutim, rezultata akcije još nema. Bicikl je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga. Nitko od prisutnih ne želi povjerovati da je dječaka voda odnijela u rijeku Bosnu, ali uprkos tome pretraga se ipak vrši i u čamcima nizvodno prema Žepču duž Bosne.

Kako Klix.ba saznaje, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama. Nedugo nakon toga, mještani su nekoliko desetina metara pratili šestogodišnjeg dječaka u potoku, a zbog nepristupačnog terena ništa drugo nisu mogli uraditi.

Brzom intervencijom, mještani su na dva mosta koja se nalaze nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok postavili metalne vodopropusne ograde kako bi spriječili da dječak završi u rijeci Bosni.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply