Sestra trostrukog ubojice iz Livna poslala dramatično upozorenje: Ante vas je sve prevario…

Zorica Hrgović, sestra Ante Niče (35), trostrukog ubojicee iz Suhače kod Livna koji je 30.listopada 2015.godine kuhinjskim nožem na smrt izmasakrirao majku Lucu (66) s 35 uboda i gluhonijemog brata Matka (46) sa osam i nevjestu Sandru (44) sa šest uboda, oglasila se alarmantnim upozorenjem na svojoj Facebook stranici piše avaz.ba

Ona je uplašena da njen brat nakon liječenja na neuropsihijatrijskoj ustanovi na Sokocu, koje mu je izrekao Županijski sud u Livnu umjesto zatvora, ne bude slobodan, te da ne ponovi isti zločin. Zorica je za portal Livno online izjavila kako samo želi garanciju od onih koji su donijeli presudu, ali i od onih koji su utvrdili dijagnozu da Ante nikad neće izići na slobodu i ubiti još nekoga.

Podsjetimo, nakon ubojstvaa Niče je pobjegao iz sela da bi trećeg dana ujutro bio otkriven u livanjskom selu Komorani gdje se predao iz straha da ne bude ubijen u policijskoj potjeri.  Luca i Sandra su podlegle na licu mjesta, a Matko, koji je teško ranjen alarmirao susjede, a ovi policiju i Hitnu pomoć, preminuo je na putu do splitske bolnice.

Komentar Zorice Hrgović prenosimo u cjelosti.

– Neuračunljiva osoba,  još tvrde i da je na dan pokolja bio neuračunljiv. E sad neka meni gospoda iz institucija objasni: kako to da nikad niko nije reagirao na moja upozorenja,a prvo upozorenje je bilo prije možda nekih šest godina (nisam tačno sigurna), poslednje moje upozorenje je bilo krajem 8. mjeseca 2015., kad sam upozorila da će ih ubiti i kad se desi zlo tada će biti kasno. Neka mi onda neko objasni kako to da je se ta ista neuračunljiva osoba dana 30.10., dva dana prije isteka zatvorske kazne od mjesec dana zbog NASILJA U OBITELJI pustila na slobodu, iako je isti u zatvoru sasvim slobodno govorio da ih ide pobiti.Niko nije reagirao,niti je livanjska policija dobila dopis da je pušten iz zatvora. Da li će za te propuste neko odgovarati, jer gospodo i vi ste saučesnici u njihovom masakru. Neka mi neko kaže da li neuračunljiva osoba mjesecima planira u najsitnije detalje njihov pokolj. Nakon pokolja je pobjegao, presvukao krvavu robu, otišao preko polja gdje ga nebi tražili, da bi se predao uz molbu da ga ne ubiju.I vi tvrdite da je neuračunljiv, neuračunljive osobe nisu toliko intiligentne.Taj monstrum je sve moguće kazne koje može dobiti razmotrio i znao je što ga čeka. Upravo ovo što se dešava i sam je planirao i očekivo. Govorio je ako dobije zatvorsku kaznu dobit će između 17 i 20 godina, bit će dobar i primjeren zatvorenik pa će imati pravo da traži pomilovanje nakon trećine odslužene kazne, ili ako ga proglase neuračunljivim tad će izaći nakon 4-5 godina. I dobio je liječenje, sad će 6 mjeseci u kliniku, pa opet novo produženje od 6 mjeseci i sve tako dok se ne nađe poremećeni idiot koji će ga pustiti van kao izliječenog .Ma ko meni garantira da taj monstrum nikad neće izaći, gospodo psihijatri koji ste donijeli tu idiotsku dijagnozu i gospodo sudije hoćete li se potpisati da garantirate da nikad više nikoga neće ubiti.Od prvog dana sve što sam govorila da će uraditi i kako će reagirati upravo je bilo tako. I ovo sam govorila da će se desiti i bila sam u pravu. Samo molite Boga da nikad nikom više ne naudi jer tada ćete vi svi meni odgovarati bagro poremećena. Vi ste mačiji kašalj za njega…Bravo dali ste uputak drugim zlikovcima šta i kako da rade, jer monstrumi budu nagrađeni, a nevini za jedno obično sr… dobiju par godina zatvora….Da li bi bio neuračunljiv da je vaše poklao? Da li se Boga bar bojite i imate li imali savjesti…..Pljuc s…. se na takav zakon i državu gdje zlo uvjek bude nagrađeno… – napisala je Hrgović na Facebooku.

zh