Silovao kćerku pa joj dao 20 KM i zaprijetio

Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije podiglo je optužnicu protiv T.A. iz Visokog, kojom ga tereti za silovanje kćerke, koje se desilo početkom ove godine u njihovoj kući. Nakon silovanja, kako se navodi u optužnici, kćerki je dao 20 KM i zaprijetio joj da o toj monstruoznosti ne smije ništa reći, jer će je istjerati iz kuće i oboje će imati probleme, pišu Nezavisne novine.

Visočanina terete za krivično djelo silovanje u sticaju sa krivičnim djelom rodoskrnavljenje, a optužnicu je u cijelosti potvrdio sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom. Prema optužnici, ovaj gnusni čin desio se u kasnim večernjim satima u noći sa 14. na 15. veljače ove godine, u kući u kojoj optuženi inače stanuje zajedno sa svojom suprugom i kćerkom.

Sve se desilo kada je njegova supruga spavala u dnevnom boravku, dok su u drugoj sobi spavali optuženi i njegova kćerka. Kako se navodi u optužnici, sa kćerke je pokušao strgnuti prekrivač. U optužnici Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije detaljno je opisano na koji način se desio ovaj monstruozni čin. Kćerka je u jednom trenutku uspjela osloboditi ruke i odgurnuti oca od sebe, ali tu nije bio kraj monstruoznosti.

“Nakon toga je on odmah ustao, navukao hlače i vratio se na kauč na kojem inače spava, a potom joj ponovo prišao”, navodi se u optužnici. Tada joj je, kako stoji u optužnici, otac ponovno prišao pa potom zadovoljio svoje potrebe pored kćerke, a zatim joj dao 20 KM i zaprijetio da o tome što se desilo ne smije nikome govoriti.

“Zaprijetio joj je da će je istjerati iz kuće i imat će probleme i ona i on”, navodi se u optužnici Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije. Terete ga da je počinio krivično djelo silovanje iz člana 203, stav 1. i rodoskrnavljenje iz člana 213, stav 1, sve u vezi sa članom 54. KZ FBiH.

www.vecernji.ba