Šime Strikoman snimio milenijske fotografije u Bos. Grahovu

Poznati hrvatski snimatelj Šime Strikoman sudjelovao je na kulturno-vjerskoj manifestaciji „Dani sv. Ilije“ koja je u Bos. Grahovu održala proteklih dana u povodu proslave patrona župe sv. Ilije proroka.

On je najprije u selu Korita nadomak Grahova snimio svoju 635. milenijsku fotografiju ispred kapele sv. Jeronima zajedno s vjernicima koji su toga dana došli na pjesničku večer u čast svećenika mučenika don Jurja Gospodnetića, priopćila je Župa Grahovo.

Na proslavi sv. Ilije, patrona župe Bos. Grahovo, Strikoman je iz vatrogasne korpe, s visine od 25 m snimio svoju 636. milenijsku fotografiju na kojoj se vidi župna crkva sv. Ilije u Obljaju i obrisi sv. Ilije s gavranom u ruci koje su, po Strikomanovoj zamisli napravili svi nazočni vjernici nakon misnog slavlja.

Snimatelj je za ovu instalaciju našao nadahnuće u umjetničkoj slici – djelo akademskog slikara Svetislava Cvetkovića iz Širokog Brijega – koja se nalazi u župnoj crkvi u Obljaju a koja prikazuje sv. Iliju s gavranom u ruci.

U dogovoru s organizatorima dočeka hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, u utorak će Strikoman napraviti milenijsku fotografiju i na stadionu Zgona u Livnu s tisućama ljudi koji će toga pozdraviti, za nas „zlatnog“, hrvagtskog nogometnog izbornika Dalića.

www.vecernji.ba