SIPA danas privodi Zdravka Mamića!

Bosanskohercegovačka Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, po tjeralici iz Hrvatske, piše Dnevni avaz.

Razlog tome je što je u ponedjeljak Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne tjeralice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo traži nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Dnevni avaz doznaje da će u utorak u Sudu BiH održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj. U utorak će zapravo biti razmatrano postoje li uvjeti za njegovim izručenjem i pristaje li on da bude izručen Hrvatskoj.

Mamić, podsjećamo,  posjeduje i državljanstvo BiH, a ako Sud BiH odluči da su ispunjeni uvjeti, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša. BiH je prošle godine već jednom odbila izručiti Mamića Hrvatskoj.