Skandal u Livnu: Minuta šutnje za Praljka, vijećnici SDA napustili sjednicu

livno

Općinski odbor (OO) SDA Livno smatra neprihvatljivim današnje ponašanje polovine vijećnika Općinskog vijeća Livno, koji su na inicijativu predsjednika kluba HDZ BiH po točki dnevnog reda o stanju boračke populacije uveli raspravu o presudi Haškog suda i minutom šutnje odali počast Slobodanu Praljku.
Kako je saopćeno iz OO SDA Livno, vijećnici SDA su odmah reagirali zbog povrede Poslovnika jer, kako se navodi, na dnevnom redu nije bilo predviđeno raspravljanje o presudama bilo kojeg suda već se trebalo raspravljati o borcima.

Predsjednik Općinskog vijeća Livno Sejad Hadžijahić je nakon toga prekinuo sjednicu , istaknuvši da je ovo ponašanje za Klub vijećnika SDA neprihvatljivo čime je prekinuta sjednica, a vijećnici ove stranke su napustili prostorije vijeća.

– Općinski odbor SDA Livno u potpunosti podržava njihovo postupanje ističući da je nedopustivo da se pod navodnim odavanjem počasti pokojniku veliča učinjeni i presuđeni ratni zločin protiv čovječnosti – stoji u saopćenju iz Općinskog odbora SDA Livno.

Saff.ba