Skoro umro zbog gutljaja mineralne: Voda iz restorana spalila mu je jednjak

Želja mu je da priča dobije sudski epilog jer, kako kaže, nije normalno da netko umalo umre zbog gutljaja mineralne vode u restoranu

Jedan obrok u riječkom restoranu promijenio je živote 41-godišnjaka iz Pule i njegove i supruge. Nakon prvog gutljaja mineralne vode bilo je jasno da nešto nije u redu, a sada, nekoliko mjeseci kasnije, Stanko Laković izgubio je 20 kilograma te redovito mora u bolnicu na širenje jednjaka kako bi mogao išta pojesti.

“Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van” ispričao je Stanko za Dnevnik RTL-a. Djelatnici restorana odmah su pozvali Hitnu pomoć, a nakon što je odstranjena sumnja na alergiju, shvatili su da je muškarac popio neku kiselinu. Nekoliko kapi koje nije uspio ispljunuti spalilo mu je jednjak, a da je popio više, ne bi preživio.

Nije poznato kako je opasna kemikalija završila na njihovom stolu, a možda se to neće niti otkriti, jer u restoranu su Stankovoj supruzi odbili dati bocu i čašu iz koje je pio, a na računu koji su joj izdali nije bilo spomena pića, već je navedeno samo jelo koje su naručili. “Supruga je zvala policiju, policija nije htjela izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne nemaju što izlaziti” otkrio je.

Vlasnik restorana potvrdio je za RTL da je par iz Pule naručio dvije mineralne vode s okusom, no nije znao reći zašto nisu prikazane na računu. Stanko je od incidenta u svibnju smršavio 20 kilograma, a u bolnicu i dalje ide jednom u tri tjedna na širenje jednjaka – kada više ne može gutati niti juhe i pudinge.

Poziva sve koji čuju njegovu priču na pojačan oprez, da prvo pomirišu pa ‘licnu’ minimalnu količinu pića, a tek nakon toga krenu piti. Želja mu je da priča dobije sudski epilog jer, kako kaže, nije normalno da netko umalo umre zbog gutljaja mineralne vode u restoranu.

Večernji.ba