Skup na Kupresu: Potrebno je udruživanje hrvatskih medija u BiH

Potrebno je stvoriti udrugu hrvatskih medija u BiH, koja bi zastupala interese svih hrvatskih medijskih kuća u BiH, jedan je od zaključaka skupa hrvatskih novinara u BiH koji su se u nedjelju okupili na Kupresu.

Tom prilikom podržana je i već postojeća inicijativa o formiranju Društva hrvatskih novinara u BiH, piše Dnevnik.ba. Razgovarano je o zaštiti interesa kako hrvatskih novinara, tako i medija koji sadržaj produciraju na hrvatskom jeziku i imaju prohrvatsku uređivačku politiku.

“Hrvatski mediji u BiH postoje zbog hrvatskoga naroda u ovoj zemlji. Svoje sadržaje proizvodimo na hrvatskom jeziku i to je jedna od naših osnovnih međusobnih poveznica. U tom smislu dijelimo i neke temeljne zajedničke interese koje želimo zajednički i zastupati”, jedan je od zaključaka oko kojeg su se usuglasili hrvatski medijski profesionalci u BiH, piše Dnevnik.ba.

Novinari su u sklopu skupa odali počast i zapalili svijeće na spomeniku Robertu Zadri i palim braniteljima iz Vukovara koji su poginuli na Kupresu. Istaknuta i potreba bolje suradnje među medijima u cilju boljeg pozicioniranja na marketinškom tržištu. Kako piše Dnevnik.ba, susret je bio neformalnog karatera, a na Kupres su došli hrvatski novinari, urednici i vlasnici medija iz Žepča, Vareša, Usore, Orašja, Odžaka, Busovače, Kiseljaka, Tomislavgrada, Livna, Kupresa, Ljubuškog, Posušja i Mostara.

 

Bljesak.info

Izgleda da je ovo bio skup Draganovih medija