Nova skupina migranata s Kamenskog vraćena u Livno

MUP je dojavu o nepoznatim osobama, s vjerojatnošću da se radi o migrantima, dobio od mještana tog naselja koje se nalazi na prometnici od Livna prema Graničnom prijelazu Kamensko.

MUP Hercegbosanske županije u srijedu je Terenskom uredu Službe za poslove sa strancima u Livnu predao 29 migranata koji su tijekom noći zatečeni u mjestu Guber kod Livna. MUP je dojavu o nepoznatim osobama, s vjerojatnošću da se radi o migrantima, dobio od mještana tog naselja koje se nalazi na prometnici od Livna prema Graničnom prijelazu Kamensko.

Nakon dojave, djelatnici PP Livno, pojačani Jedinicom za podršku, izašli su na teren gdje je utvrđeno da se radi o mlađim punoljetnim osobama i četvero djece, većinom iz Irana i Iraka. Oni su vraćeni u Livno i bit će upućeni u migracijski centar u Salakovac, doznaje se iz županijskog MUP-a.

Dan ranije, djelatnici PP Bosansko Grahovo u mjestu Korita zatekli su četiri migranta porijeklom iz Libije i Palestine. Ti migranti evidentirani su u Službi za poslove sa strancima u Sarajevu kao tražitelji azila, a na područje HBŽ-a stigli su s ciljem da uđu u Republiku Hrvatsku i dalje prema zemljama Zapadne Europe.

Bljesak.info