Slika jednog od najvećih masovnih ubojica na svijetu redovito na ekranima sarajevskih televizija

Redovita scenografija koja, u posljednje vrijeme, prati uključenja Slave Kukića iz njegovog doma u Posušju, u emisije sarajevskih televizija je velika slika Josipa Broza Tita u sobi iza njegovih leđa, piše Hrvatski Medijski Servis.

Kukić, podupiratelj građanske BiH i mentor sarajevskog “mitraljeca” Željka Komšića, SDA-ove alatke za gaženje ustavnih prava Hrvata u BiH, koji u svom uredu u Predsjedništvu BiH, također, drži Titovu sliku, sada je svoje napade usmjerio na Katoličku crkvu i kardinala Vinka Puljića. Na što, naravno, ima pravo.

Pitamo se samo koja bi to televizija u demokratskom svijetu ugostila “intelektualca” dok bi u kadru s njim bila slika Tita, Staljina, Nikolaja Čaušeskua, Adolfa Hitlera, Ante Pavelića, Draže Mihajlovića, ili nekog od diktatora, simbola totalitarnih režima ili masovnog ubojice.

Podsjetimo, američki predsjednik Truman izjavio je kako je Tito ubio 400.000 Jugoslovena dok nije učvrstio svoj režim, a njemački Bild Tita je svrstao u red najvećih masovnih ubojica 20-tog stoljeća, ustvrdivši da su on i njegov jugoslovenski komunistički režim odgovorni za smrt milijun ljudi.

Parlamentarna skupština Vijeća Europe i Europski parlament u četiri usvojene rezolucije počevši od 1996. do prošle 2019. godine nacističke, fašističke, kao i komunističke režime označili su jednako zločinčakim, te naglasili potrebu istraživanja zločina komunističkih režima kao i uklanjanje naslijeđa komunističkih totalitarnih sustava.

Suprotno tim rezolucijama sarajevske televizije, među kojima su i javni rtv servisi, ali i televizijske kuće kojima su vlasnici zapadne kompanije, na žalost, i danas promoviraju promotore titoizma i Tita.

Dnevnik.ba