Sljedećeg tjedna u FBiH otvaraju se trgovine na veliko i malo, mali obrti, javnobilježnički uredi…

Krizini stožer Federalnog ministarstva zdravstva za sljedeći tjedan predložit će novi set ublažavanja mjera koje su uvedene zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.

Zamjenik ministra Goran Čerkez kazao je da se će se predložiti da sljedećeg tjedna dođe do otvaranje trgovina na veliko i malo, malih obrta, odvjetničkih i javnobilježničkih ureda.

“Za otvaranje trgovina važne su preporuke koliko ljudi može ući, koja je preporučena zaštita i takvi detalji, a to će biti posebno propisano”, kazao je on.

Čerkez je najavio i poruke menadžerima zdravstvenih institucija da omoguće veći priljev pacijenata.

O ovim predloženim mjerama konačnu odluku dat će Krizni stožer Federalne uprave civilne zaštite.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar kazao je da su razmatrali nove modalitete rada zdravstvenih ustanova i nada se da će oni povećati kapacitet svojih usluga već početkom sljedećeg tjedna.

“Dentalna medicina, odnosno stomatologija i zdravstveni radnici koji su zaposleni u toj djelatnosti su možda i najizloženiji segment zdravstvenih radnika, zajedno s anesteziolozima i specijalistima urgentne medicine. Naša procjena je da ćemo još sačekati na njihov rad u punom kapacitetu”, kazao je Pehar.

Dnevnik.ba