Slobodan Vasković otkrio tko je naredio, a tko ubio Davida Dragičevića

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizirani kriminal, naredio je likvidaciju Davida Dragičevića.

Poznati novinar Slobodan Vasković na svom blogu objavio je tekst u kojem je otkrio imena ljudi za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića.

Njegov tekst prenosimo u cjelosti: ”Darko Ilić, načelnik Uprave za organizirani kriminal, naredio je likvidaciju Davida Dragičevića. Ilić je organizirao i ljude, cijelu vojsku, sastavljenu od pojedinih pripadnika policije i vojnika Narkokartela da bi ulovili Davida. Akcijom, u centru Banja Luke, direktno je rukovodio Dubravko Kremenović, Ilićeva desna ruka. David Dragičević namamljen je iza Metalske škole, gdje je napadnut od petnaestak nasilnika, među kojima su bili i neki od pripadnika osiguranja poznatijih banjalučkih lokala. Kremenović je, sa policijskim automobilima, stigao iza Metalske škole, preciznije u njenu neposrednu blizinu.

 

Osobno je tukao Dragičevića, da bi ga potom strpali u vozilo i odvezli u prostorije Ministarstva unutarnjih poslova. Sve ovo odigralo se 18.03., između 02 časa 50 minuta i pola četiri ujutro. Kremenović je i u tim prostorijama nastavio sa premlaćivanjem Dragičevića. Tu je počelo i mučenje. Prije dolaska jutarnje smjene, David je ponovo strpan u policijski automobil i odvežen u jednu vikendicu nadomak Banja Luke – nekih 35 kilometara udaljenosti. U vikendici je nastavljeno mučenje i osobno ga je sprovodio upravo Kremenović.

 

Dok su mučili Davida, Kremenović i pojedini pripadnici policije, kao i nekolicina Vojnika Narkoklana, ujedno su to i snimali i slali video zapise naručiteljima ubojstva. Kremenović je 19.03. napustio Banja Luku na jedan dan, a David je ostao pod paskom njegovih Ubica. David je likvidiran tako što je ugušen. Je li osobno uradio Kremenović ili neko od njegovih i Ilićevih Ubica, pitanje je za Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a.

 

To bi trebao priopćiti Kostrešević, koji vodi istragu o likvidaciji Davida Dragičevića i kojem je poznato sve oko ubojstva – I tko je naručio, je li Ilić naredio, Kremenović sproveo, a da je, nakon što je dječak ubijen, krenulo zataškavanje. Kostrešević bi trebao priopćiti sve detalje likvidacije, kao i zataškavanja, jer mu je sve i poznato. Da li će to i učiniti, pitanje je ljudskosti, koliko i profesionalizma”.

Bljesak.info