Snijeg i dalje stvara probleme na Kupresu

Zapovjednik stožera Civilne zaštite općine Kupres Milan Raštegorac-Komo u ponedjeljak je izdao zapovijed za deblokadu više putnih pravaca na području Kupresa koji su blokirani od početka vremenskih nepogoda.

Obilne snježne oborine proteklih dana izazvale su štetu na više gospodarskih i privatnih objekata u kupreškoj općini, a i dalje su blokirane brojne lokalne prometnice. Koordinator za zaštitu i spašavanje Civilne zaštite općine Kupres Marijan Rebrina kazao je za Fenu kako je tijekom proteklog vikenda došlo do urušavanja krovište na staji Radojka Lovrić u naselju Olovo, oštećen je objekt Osnovne škole fra Miroslav Džaja u Kupres, kao i obiteljska kuća Marija Mijoča u Lovrića Dolini.

Krov se urušio i na staji u vlasništvu Denisa Raiča u mjestu Rastičevo, oštećen je krov na objektu Srednje škole u Kupresu te na obiteljskoj kući Ljubana Lovrića u Lovrića Dolina. ”I danas je djelovao radni stroj JKP Kupres na raščišćavanju objekta gdje je došlo do urušavanja krovova. Na nekim lokacijama stoka se nalazila u objektima i bila je potrebna žurna reakcija”, kazao je Rebrina.

Zapovjednik stožera Civilne zaštite općine Kupres Milan Raštegorac-Komo u ponedjeljak je izdao zapovijed za deblokadu više putnih pravaca na području Kupresa koji su blokirani od početka vremenskih nepogoda. Deblokada koja počine u utorak, 5. veljače, izvodit će se na pravcima Kupres – Kudilji – Svitlice – Pavlovići – Gornje Vukovsko – Donje Vukovsko, putnom pravcu Ravanjska Vrata – Bućovača te cestovnom pravcu Ravanjska Vrata – Gornji Mušić – Donji Mušić.

https://www.bljesak.info