ŠOK U BOSNI! UHIĆEN PREMIJER ZBOG AFERE S TV VODITELJEM: U sve upleten direktor FUCZ, sva trojica iza rešetaka

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke “Srebrena malina” uhićeni su sinoć nakon višesatnog saslušavanja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje eksluzivno “Avaz”.

SIPA je više sati ispitivala glavne osumnjičene u aferi “Respiratori” teškoj 10,5 miliona KM, za nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH.

Sva trojica bi danas trebala biti predana u nadležnost Tužiteljstva BiH

Ovaj posao je, podsjećamo, pod čudnim okolnostima dodijeljen je “Srebrenoj malini” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je dan ranije oduzet mobitel. SIPA ima čvrste dokaze da je ova trojka umiješana u nezakonite radnje zbog kojih se svi nalaze na ispitivanju u Lukavici. U prostorijama SIPA-e sinoć su bila i dva tužitelja Tužiteljstva BiH koji rukovode istragom.

Ovim je potvrđeno pisanje “Avaza” da Tužiteljstvo BiH sumnjiči Solaka i Hodžića za organiziranje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja.

Autor: dnevno.ba