SPLITSKI LIJEČNIK OBJASNIO: / ‘Pazite! 90 posto na respiratoru i 94 posto umrlih su necijepljeni. Pametnom dosta’

Od 1.7. do danas smrtnost nam iznosi 13 posto kad gledamo sve pacijente. To je super, vjerujte mi, kazao je Mihajlo Lojpur

Mihajlo Lojpur, šef Zavoda za anesteziologiju KBC-a Split, u Dnevniku N1 kazao je da je vrlo mali broj cijepljenih protiv koronavirusa završilo na bolničkom liječenju.

“Pazite, 90 posto onih koji su završili na strojnoj ventilaciji, na respiratoru su necijepljeni. Kad pogledate smrtnost, smrtnost cijepljenih je bila u tome samo 6 posto, a 94 posto onih koji su umrli su necijepljeni. Sad imamo samo jednog jedinog pacijenta koji je dobio jednu dozu Pfizera, svi ostali su necijepljeni. To vam sve govori. Pametnom dosta’, poručio je Lojpur.

Rekao je da je u KBC-u Split 13 bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja od čega je 12 na stojnoj ventilaciji. U pridruženom odjelu je 10 pacijenata, a devet ih je na strojnoj ventilaciji. Nada se kako je ovo vrhunac vala i da će doći do pada broja novozaraženih.

“Od 1.7. do danas smrtnost nam iznosi 13 posto kad gledamo sve pacijente. To je super, vjerujte mi. Laici možda misle da ne bi nitko smio umrijeti, ali medicina nije svemoguća”, rekao je.

Net.hr

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply