Sprema se atentat na Gordanu Tadić?!

”Prema pouzdanim informacijama, zasnovane na najmanje pet izvora, kriminalne grupacije s područja BiH i šire pripremaju ubojstvo glavne tužiteljice Gordane Tadić. Ovu mi je informaciju potvrdio pripadnik OSA-e BiH s kojim održavam redovite kontakte.

Službe kriju ovu informaciju”, objavio je novinar Josip Šimić Đinđić u autorskom tekstu na portalu Dnevno.ba . Kao razlog je naveo i procesuiranje čelnih ljudi u sigurnosnim agencijama. ”Koji su godinama svojim položajem štitili, te iste kriminalce, odavanjem informacija iz istrage. Sada traže uslugu. U konkretnom slučaju OSA BiH nije podnijela depešu policijskim agencijama, kao što je to učinila u slučaju tada ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića”, naveo je Šimić Đinđić.

Dodao je kako je Tužiteljstvo BiH, na čelu s glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, formiralo predmete i pokrenulo ili obnovilo istrage i podiglo optužnice protiv najmanje deset dužnosnika iz bh. sigurnosnog sektora, i institucija za provođenje zakona. Ovo, piše Šimić Đinđić, nije prvi put da je sigurnost glavne tužiteljice ugrožena.

”Prvi puta je njezina sigurnost ozbiljno bila ugrožena u noći 5./6. rujna 2017. godine, kada je trebala prisilno biti uhićena i s pozicije svrgnuta. Potvrdila je ovo Tadić sama gostujući na FACE.tv, da ju je već tu noć njezino osiguranje htjeli prebaciti na područje RH-a, kako bi izbjegla uhićenje. Nakon ovoga, je dana 8.9. 2018. godine, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine izdalo priopćenje za javnost, da se na području Zeničko-dobojskog kantona, općina Olovo dogodio incident u kojem je ugrožena sigurnost v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić”, naveo je.

Podsjeća kako je tada u priopćenju navedeno, ”Nepoznati vozač i vozilo, krećući se velikom brzinom, ostvarilo je kontakt s policijskim vozilom MUP-a ZDK koje se nalazilo u pratnji vozila Tužiteljstva BiH, nakon čega se nastavilo kretati prema vozilu u kojem se nalazila tada v. d. glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić, (sada Glavna tužiteljica BiH), te je samo brzom reakcijom vozača izbjegnut udes.

Nepoznato vozilo udaljilo se velikom brzinom s mjesta događaja. Zbog navedenog incidenta, pojačane su mjere sigurnosti v. d. glavnog tužitelja”, navodilo se tada u priopćenju Tužiteljstva BiH. ”Nedugo nakon ovoga incidenta na portalu Klix.ba pojavio se neobičan komentar, a objavljuje ga Kroner: ‘Nema veze, ovaj put nije uspjelo! Sledeći put dva šanzera sasut u auto’ Ništa nije slučajno. Biće još prilika’ – stoji komentar na portalu Klix.ba.

Prema informacijama portala Dnevno, glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić bila je mjesec dana prije nemilog događaja u Olovu upoznata, da je njezina sigurnost ugrožena, što se i ostvarilo samo dana 7./8. rujna 2018. godine, kada je Tadić zajedno sa svojom pratnjom napadnuta u Olovu.

U oba ova, prethodno navedena slučaja Tužiteljstvo BiH još uvijek provodi istragu, gdje će uskoro, prema informacijama, biti donijeta tužiteljska odluka”, navodi Šimić Đinđić.

Bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply