SPRIJEČENA DIVERZIJA: U Osijeku sa vanjske strane stadiona postavili ustašku zastavu i poslali poruku HNS-u

Utakmica Hrvatska – Turska nije prošla bez incidenata, krajem prvog poluvremena skupina navijača zapjevala je ustašku koračnicu “Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije” i nesumnjivo će Hrvatski nogometni savez biti suočen sa drastičnim sankcijama.

Težak je to prekršaj, UEFA i FIFA drakonski kažnjavaju takve stvari, pa je naprosto nevjerovatno da je dio ljudi pokušao unijeti na Opus Arenu transparent s ustaškim simbolima.

Kako su objavile Sportske novosti, prije nekoliko dana, u noći sa subote na nedjelju, prije nego li je hrvatska reprezentacija došla na Opus Arenu i počela se pripremati za utakmicu s Turcima, nepoznati pojedinac (ili više njih) pokušao je izvesti noćnu diverziju.

S vanjske strane stadiona postavljen je transparent na kojem je crvenim slovima pisalo ustaško U. Ispod toga je bilo prekriženo “HNS”, a iznad poruka: “Ima nas.”

Zaštitari i policija su na vrijeme to uočili, tako da se nije dogodilo, primjerice, da Vatreni dođu u Osijek i odrade trening uz prisutstvo takve poruke. Da je scenarij bio takav, onda bi HNS bio suočen s još gorom kaznom nego što će biti ova za pjevanje na tribini.

Pogled.ba