Srbi primijetili da je najveći hrvatski derbi protekao u znaku Vukovara, evo reakcija

Najveći hrvatski derbi, nogometni sraz Dinama i Hajduka (1:1), dobio je dosta prostora i na pojedinim srbijanskim portalima. Većina ih je u naslovu istaknula da je utakmica protekla u znaku Vukovara, odnosno, da su igrači Dinama na rukavima nosili utisnut vukovarski toranj.

– Vukovar zasjenio veliki hrvatski derbi: Ovo nikada ranije nisu radili – ‘vrišti’ u svom naslovu portal Blic, pa u tekstu faktografski prenosi sljedeće : – Prije četiri dana je u Hrvatskoj obilježena 28. godišnjica pada Vukovara.

Tim je povodom Dinamo protiv Hajduka u velikom hrvatskom derbiju igrao s posebnim dresovima. U utakmici protiv Hajduka nogometaši Dinama su igrali u naizgled običnoj garnituri domaćih, modrih dresova, ali s vukovarskim tornjem oslikanim zlatnom bojom na rukavu.

Riječ je o tornju koji je simbol Vukovara, a ovakva verzija dresova bit će u prodaji od čega će sav prihod biti proslijeđen u humanitarne svrhe – navodi se u članku. Uz gotovo identičan tekst Kurir u naslovu kaže: Vukovar obilježio najveći hrvatski derbi, a manje-više isto je izdvojeno o na Telegrafu: Simbol Vukovara u najvećem derbiju Hrvatske: Dinamo u specijalnom dresu remizirao s Hajdukom.

Gotovo svi portali su u svojim člancima istaknuli i o kakvoj je humanitarnoj akciji riječ, dok se tek novinar Monda malo više pozabavio samim ogledom i zbivanjima na travnjaku. Između ostalog je kazao da su Splićani zadovoljniji napustili Maksimir, te pretpostavlja da je Dinamo očekivao više uoči putovanja u Milano gdje će protiv Atalante pokušati osigurati proljeće u Europi.

www.vecernji.ba