Srbijansko tužteljstvo objavilo za što terete Radoičića: Oružje navodno nabavljao u Tuzli

Milan R. se tereti da je od siječnja 2023. godine do 24. rujna oružje, streljivo i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin

Milan Radoičić je u Beogradu saslušan zbog sumnje da je s više nepoznatih osoba izvršio kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.

Radoičić je na saslušanju negirao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Tužiteljstvo je nakon saslušanja predložilo sucu za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega, prenosi Klix.ba.

Naredbom o provođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih osoba, kojima se na teret stavlja kazneno djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Prema naredbi o provođenju istrage, Milan R. se tereti da je od siječnja 2023. godine do 24. rujna oružje, streljivo i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama. Zatim je kao kolovođa grupe sa više NN osoba, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. rujna izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

Večernji.ba