Srednjoškolci izvukli muškarca iz Vrbasa i spasili mu život

Hrabri srednjoškolci spasili su život 27-godišnjem mladiću izvukavši ga iz ledene rijeke Vrbas

https://youtu.be/LQjd-Bk2CGU

Čim smo vidjeli da se nešto pomjera u vod, krenuli smo na drugu stranu rijeke – dan nakon svoje ”akcije” pričaju dva hrabra banjalučka srednjoškolca. Nikola Vučić i Aleksa Ubović u petak su kod Zelenog mosta u Banja Luci izvukli mladića iz Vrbasa.

Nikola, učenik banjalučke glazbene škole, priča – dok su sjedili na klupi kod Zelenog mosta, nisu bili sigurni ni je li čovjek u pitanju. ”Kada samo prešli sa druge strane, uvjerili smo se da je to bio momak, mlađi, od oko 30 godina. Tu smo mu ukazali pomoć, zato što je bio skroz mokar, skinuli smo mu jaknu i utoplili ga, dok nije došla policija i hitna pomoć”, rekao je Nikola.

Dvadesetsedmogodišnji B.K. koji je, pothlađen, završio na intenzivnoj njezi, se ”nasukao” kod teško pristupačnog dijela obale iza zgrade ”Glasa Srpske”. Nikola i Aleksa pričaju da je Vrbas bio dosta nizak, pa su mladića mogli izvući, a da samo malo zagaze u hladnu rijeku. Kažu da se tresao kada su ga izvukli na obalu, ali da nije progovarao.

”Noge su mu bile u vodi, a gornji dio tijela mu je bio na nekom stablu. Skinuli smo sve sa sebe, stavili oko njega, utoplili ga malo”, rekao je Aleksa. Pacijent je zbog hipotermije završio na Paprikovcu. U Univerzitetsko-kliničkom centru kažu da je trenutno u stabilnom stanju, ali je zadržan na intenzivnoj njezi. Kako je mladić, koji se zamalo utopio, završio u Vrbasu usred jeseni, i koliko je bio u vodi – ne zna se. Iz policije su samo kratko rekli da u ovom slučaju nema elemenata kaznenog djela.

Bljesak.info