Srpski mediji puni hvale za Split i Hajduk: Ovaj grad frenetično živi za svoje Bile!

hajduk

Da je Hajduk najveći hrvatski nogometni klub znamo odavno. Zapravo, Majstor s mora oduvijek je bio više od kluba. Geslo kojim se diči Barcelona može se pripisati i Bijelima.
Novi dokaz za tu tvrdnju dobili smo danas kada se Hajduku hvalospjevi pišu i u srpskim medijima, tradicionalno nenaklonjenim Hrvatskoj, Splitu i Bijelima.
Naime, za vrijeme održavanja Europskog rukometnog prvenstva u Splitu, grad je pohodio velik broj srpskih novinara koji su došli pratiti svoju reprezentaciju, a dvije su kolegice pohodile i prijateljsku utakmicu Hajduka i Varteksa. Jedna od njih, Jelena Medić iz beogradskog Blica, napisala je izvještaj i dojmove o Hajduku.
U svom tekstu s naslovom “BLIC” U POSETI HAJDUKU Evo kako Splićani frenetično žive za svoje “bile”, kolegica je nahvalila atmosferu i izrazila oduševljenje da na prijateljsku utakmicu po ne baš lijepom vremenu dolazi preko tri tisuće navijača, a jedna od stvari koje su je se najviše dojmile je i činjenica da stadion dolaze čitave obitelji, napravivši usporedbu sa srpskim velikanima Crvenom Zvezdom i Partizanom, na čijim je stadionima ta scena nezamisliva.
Iako smo duboko u 21. stoljeću, mladu su kolegicu oduševili i uvjeti za rad. Internet koji radi bez poteškoća, ne tako rigorozne kontrole za novinare i doček za srpske novinare o kojemu je pričala za druge hrvatske portale.
Puna hvale bila je i za navijače Hajduka koji su svoj klub bodrili svih 90 minuta unatoč ružnom vremenu.
Mi možemo samo izraziti ponos na grad Split i Hajduk koji su ostavili ovako dobar dojam na novinare iz susjedne nam Srbije. I baš zato je Hajduk više od kluba!

Slobodna Dalmacija