Srpski ministri u Livnu osudili vandalski čin u Čelebiću

LIVNO, (Patria) – Ministar rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglih i raseljenih osoba HBŽ, Momčilo Bajić, ministar pravosuđa i uprave, Milan Bašić, i ministrica privrede, Dijana Puzigaća, položili su vijenac na spomen ploču koja čuva uspomenu na 405 ubijenih Srba iz Čelebića i okolnih sela livanjske općine, koja je nažalost uništena, a mir upokojenih narušen.

Ministar Bajić najoštrije osuđuje vandalski čin skrnavljenja spomen ploče u Čelebiću, podignute 2013. godine u sjećanje i čast nastradalim Srbima s područja livanjske općine. Srpski narod nikad neće zaboraviti stradanja nedužnih i sjećanja na žrtve će živjeti dok žive Srbi na ovim prostorima.

Ovakvim nehumanim činom su povrijeđena osjećanja ne samo Srba, nego svakog čovjeka koji poštuje svoje i tuđe pretke i uspomene.

Ovim putem pozivam sve nadležne institucije da svojim aktivnostima otkriju počinitelja ovog gnusnog čina koji je uznemirio srpsko stanovništvo Livanjskog polja.

Svaki narod ima pojedinaca čijih se djela stidi, zato još jednom upućujem apel nadležnim institucijama da osude počinitelja, a ne da se osuđuje jedan narod, istakao je ministar Bajić.

Nap.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply