Starca pozvali na roštilj i napili ga, pa mu opljačkali kuću

Policija je utvrdila da je troje Prnjavorčana iz kuće porodice Božić, u prnjavorskom mjestu Drenova, ukralo 10.150 maraka. Nezvanično se saznaje da su u pitanju Ljuban Grumić (43), Živana Božić (53) i njen sin Dragan Božić (19).

prnjavor

Vlastimir Božić, vlasnik kuće iz koje su pare ukradene, tvrdi da su ga opljačkale komšije, koje su prethodno njegovog oca pozvale na roštilj i – napile.

“Živana i Dragan imaju kuću u blizini moje kuće, oko 50 metara dalje. Vidjeli su da sam kolega, koji je taj dan radio sa mnom, odvezao se u Prnjavor.

Moj tata (80) pozvao je na roštilj i tamo su pili. Kod kuće je bila samo moja majka (79), koja jedva hoda, i to sa štapom jer ima problema s koljenom “, priča Vlastimir Božić za” Nezavisne “…

Po njegovim riječima, novac je bio u kovčegu, koji je iz kuće otišao čim je otišao u Prnjavor.

“Kad sam se vratio, čim sam sjeo, jedan od mojih susjeda me nazvao i rekao mi da netko krade lubenice. Kažem: “Kakve lubenice?” Mama mi je utom ispričala da je čula kada je cuko zalajao i da je izašla i vidjela da netko nosi kofer i bježi, na što je ona povikala: ‘Što to nosiš, ostavi to’, ali to nije urodilo plodom “, priča nam on .

Opljačkana obitelj Božić, u suprotnom, bavi se poljoprivrednim vinogradima i jagodama, a mještani ih opisuju kao dostojni i pošten ljudi.

Ravnateljstvo policije u Banjaluci jučer je izjavilo da su pripadnici Policijske postaje Prnjavor potvrdili da su lokalni stanovnici bili LJ.G, Ž.B. i D.B. koristio je neopreznost oštećenika i izvadio kutiju od 10.150 maraka iz kuće.

Ovo je, kako su dodali iz policije, osvjetljenje teške krađe koja je prijavljena 6. srpnja, kada je novac nestao iz kuće.

“Ljudi su ispitani u okolnostima teške krađe. Dio novca je pronađen i vraćen oštećenom, a nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka “, navela je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.