ŠTO JE S MOZGOM: Na dan ‘Oluje’ pjevala u Livnu USTAŠAMA! Tina, kako imaš petlju, kako imaš herca?!

Folkerka je zakazala nastup u Livnu u isto vrijeme kada se u Srbiji obelježava 27 godina od zločina.

Pjevačica Tina Ivanović nastupila je u četvrtak uvečer u jednom noćnom klubu u Livnu, gdje je pjevala stanovništvu koje je još od Drugog svjetskog rata poznato kao ustaško, u isto vrijeme kada se u Srbiji obilježava 27 godina od “Oluje”!

Na taj dan je ofanzivom hrvatske vojske i policije i jedinica Hrvatskog vijeća obrane na područja Banovine, Korduna, Like i sjeverne Dalmacije, odnosno na tadašnju Republiku Srpsku Krajinu, počela vojno-policijska akcija “Oluja”, koja je dovela do egzodusa više od 250.000 Srba iz Hrvatske.

Ivanovički, po svemu sudeći, bila je preča tezga od činjenice da se na ovom području, na kom mahom živi hrvatsko stanovništvo, ovaj događaj doživljava kao Dan pobjede, a koji se jučer i obilježio u Kninu.

– Vidimo se u Livnu večeras! Puno vas voli i ljubi vaša Tina Ivanović – poručila je pjevačica pred nastup.

Folkerka je uredno na dan nastupa reklamirala tezgu na društvenim mrežama, a u prepunom klubu je redala hitove do kasno u noć, da bi je publika čak pozvala i na bis.

Kako smo saznali, pjevačica je poslije tezge u Livnu pjevala i u Splitu, gdje se nekoliko dana i odmarala.


Tina Ivanović u Livnu

– Tina je zakazala nekoliko nastupa u BiH i Hrvatskoj baš u vrijeme kada Srbi obilježavaju godišnjicu jezivog zločina, koji Hrvati slave kao DAN POBJEDE.

Njoj čak nitko od suradnika nije sugerirao da sad nikako nije vrijeme da pjeva u Hrvatskoj i da će naići na osudu naroda, s obzirom na to da se u Srbiji ovaj genocid smatra jednim od najvećih tragedija koje su zadesile naš narod – kaže nam sugovornik i dodaje:

– Na području na kom se nalazi Livno većinom živi hrvatsko stanovništvo, na koje je kroz povijest i te kako imala veliki utjecaj Hrvatska, pa su i u ovom ratu ustaše na njega stavile šapu. Do danas je ostalo malo srpskog stanovništva jer su u prošlim vremenima mnogo stradali, protjerivani su i raseljavani. Tina, po svemu sudeći, nije marila za povijest, tragediju i događaj koji i danas utječe na obje strane, pa je pjevala do jutra, a poslije Livna imala je tezgu i u Splitu.

Pozvali smo Tinu da bismo je pitali za komentar, ali se pjevačica nije javljala na broj telefona poznat redakciji sve do zaključenja broja.

 

Republika.rs