Dinko Periša: Što možemo učiniti kao ekipa okupljena pod ime Županijska neovisna lista (ŽNL)

Što možemo učiniti kao ekipa okupljena pod ime Županijska neovisna lista (ŽNL) isključivo ovisi o onome što može učiniti svaki pojedini njezin član. Svatko samostalno gazi i po trnju i resi se lovorikama, obećava i ispunjava obećanja, radi… I onda, sve to skupa, to je ŽNL.
.
Svojim dosadašnjim radom u Skupštini HBŽ i zadovoljan sam i nisam zadovoljna. Sigurno je moglo i bolje. S druge strane, s manje od dvije godine više sam učinio od nekih s puno više skupštinskog staža. Ako ostanem u Skupštini i dalje ću, intenzivnijim tempom, jer je tu sada i svojevrsno iskustvo, truditi se raditi, učiti, biti konstruktivni sugovornik, ukazivati na devijacije.
.
Uz ovo, evo još nešto konkretnije, mjerljivo.
Tijekom vremena dok sam u Skupštini, jer nikad ne znamo što nam život nosi: svake ću godine tijekom 10 mjeseci u godini stipendirati sa 150KM/mjesec troje studenata i tako 4 puta/godine. Ili još preciznije: 4 godine x 3 studenta =12 studenata, 12 studenata x 10 mjeseci= 120 mjeseci, 120 mjeseci x 150 KM= 18.000,00 KM. Kriterij za odabir studenata je socijalni momenat.
.
Zašto sve ovo, ima dosta razloga. Ističem: političari, a i većina od njih imenovanih, imaju prevelika primanja. Nerealna. Odnarođena. Ne želim se odnaroditi. Želim da bar netko ima i konkretne pomoći od mene kao političara.
.
Pojedinac može puno toga učiniti. Uz pomoć tebe kao pojedinca, evo ja ću kao pojedinac učiniti kao minimum obećano. Ali doista ne mogu bez tebe. Zato nam treba i zato mi treba tvoj izlazak na izbore, zato nam treba i zato mi treba tvoj glas. Sve jasno.
Dinko Periša