Strah zbog Dalića: Ima nevjerojatne ponude, uskoro će se znati ostaje li

– Mogu ja voditi Brazil ili Barcelonu, ali nema ljepšeg posla od toga kad vodim Hrvatsku.

Nakon velikog uspjeha hrvatskih nogometaša koji su u Rusiji postali viceprvaci svijeta, najvažnije pitanje jest: ostaje li Zlatko Dalić na čelu hrvatske izabrane vrste.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije bio razgovorljiv na tu temu nakon finala protiv Francuske. – Zašto sad pričate o Daliću? Pustite me da se odmorim sedam dana. Što bih sad trebao odgovoriti?

Idemo na odmor, pričajte o Francuskoj, o finalu, idemo na godišnji odmor, odmorite se i vi, nervozni ste i vi – poručio je Šuker. Zlatko Dalić na dočeku također nije želio o tome. – Sad se idem odmoriti, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi – rekao je Dalić, ali ipak je dao do znanja koliko voli ovaj posao.

– Mogu ja voditi Brazil ili Barcelonu, ali nema ljepšeg posla od toga kad vodim Hrvatsku. I odmah je krenula rasprava oko toga treba li Dalić ostati. Svi se, naravno, slažu da moramo učiniti sve da zadržimo tog sjajnog trenera koji je ujedinio reprezentativce.

– Meni su u životu uvijek novci bili najbitniji, ali Daliću nisu. Zato u ovoj priči oko odlaska ili ostanka na mjestu izbornika mislim da će njemu biti presudna ta ljubav i to zajedništvo s igračima i da neće prihvatiti nikakvu drugu ponudu. Novac sigurno neće presuditi.

Jedino sad da Šukeru nešto ne šukne, pa da ga on ne pokuša minirati – kazao je Ćiro Blažević za HRT. A Dalićev uspjeh nije prošao nezapaženo, predstavio se cijelom svijetu, svi su pisali o njemu i njegovu trenerskom razvoju, što je rezultiralo i ponudama. Za njega su zainteresirani klubovi iz Kine koji bi mu ponudili vrtoglave iznose, ali odluka o njegovoj budućnosti bit će poznata nakon što svi odmore.

www.vecernji.ba