STRAŠNA DODIKOVA PRIJETNJA CRNOJ GORI: ‘Srbi će se ujediniti i spasiti svoj narod, ma gdje bio’

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako je sasvim jasno i vidljivo da Crna Gora pokušava upotrijebiti autoritet države, a sve kako bi se obračunala sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i srpskim narodom koji živi u toj zemlji, prenosi između ostalih BiH medija Slobodna Bosna.

Srbe pozvao na jedinstvo

“To je krajnje neprihvatljivo. Obaveza svih nas koji smo predstavnici srpskog naroda je da dokažemo pogubnost te politike i da svi zajedno, jedinstveno, stanemo u obranu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

On je dodao da mu ne pada napamet osporavati pravo Crne Gore na nezavisnost i svoju državnost.

“Ali svaki njihov udar na Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod smatram kao udar na cijeli srpski narod. Neka svi znaju da će srpski narod ma gdje god bio biti zaštićen od cjelokupnog svog naroda. Ovo je vrijeme da se Srbi objedine i da zajedničkim snagama zaštite svoja kulturna i vjerska osjećanja. Svjetovna i duhovna vlast kod Srba sada funkcionira jedinstveno i to se pokazalo kao dobar recept za sve ove udare i pritiske koji se vrše nad srpskim narodom. Zato treba odbaciti sve srednjovjekovne oblike diktatura i pokušaj prekrajanja naroda odnosno nacije kao i promjena njihovog indetiteta”, istakao je Dodik.

Đukanović mu postao neprijatelj br.1

On je ocijenio da je Đukanovićevo priznanje Kosova i slanje predstavnika Crne Gore na proslavu “Oluje” prst u oko srpskom narodu i da se to ne mora objašnjavati:

“Njegova ranija najava da će u Srebrenici prisustvovati, kako on kaže, obilježavanju genocidu je još jedna stvar gdje smo dijametralno suprotni. Mi mislimo da nije bio genocid u Srebrenici i to je podvala, a Đukanović sudjeluje u dodatnoj podvali. Ako ima kome što prigovoriti tih godina, onda bi mogao prigovoriti samom sebi, jer je on bio dio tog koncepta koji sada negira. Očigledno ima potrebu oprati svoju prošlost preko srpskih leđa. Zato pokušava biti eksponiran u borbi protiv srpskog naroda u Crnoj Gori”, zaključio je Dodik.

Autor: dnevno.ba