U subotu Okrugli stol o temi „Stočarstvo u Hercegbosanskoj županiji-izazovi i prilike“

obj

Ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u suradnji sa gospodarskim društvom „ Farma Podhum“ d.o.o. Livno,organizira Okrugli stol o temi „Stočarstvo u Hercegbosanskoj županiji-izazovi i prilike“,koji će se održati u subotu, 25.veljače 2017.godine s početkom u 18 sati,u Hotelu Park u Livnu.

S obzirom na značaj poljoprivredne proizvodnje,s posebnim osvrtom na stočarstvo,ciljevi okruglog stola su: analizirati ključne izazove i prilike s kojima se susreću stočari Hercegbosanske županije,razmotriti mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije u poljoprivredi, a jedan od ključnih ciljeva je upoznati proizvođače s proizvodnim potencijalom pasmine goveda Salers za ekstenzivni uzgoj u brdsko-planinskim područjima.

Dnevni red okruglog stola:

18.00 – 18.30 Predavanje: Karakteristike uzgoja goveda u sustavu krava-tele

Ivan Jukić, dipl.ing. agronomije, viši stručni savjetnik za stočarstvo u Savjetodavnoj službi RH

18.30 – 19.15 Predavanje: Korištenje obnovljivih izvora energije u poljoprivredi i mogućnost sufinanciranja projekata iz fondova EU

Mate Omazić, dipl. ing. elektrotehnike

19.15 – 20.00 Predavanje: Karakteristike goveda Salers

Laurent Antignac, Elite exports, Francuska

20.00 – 20.30 Otvorena rasprava

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači i ostali zainteresirani da sudjeluju na okruglom stolu i svojim aktivnim učešćem doprinesu razmjeni iskustava i znanja s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata u oblasti stočarstava.