Sukob dvije navijačke grupe hrvatskih klubova: Išaran Dalićev mural u Livnu

Dok je prošle godine Hrvatska ispisivala najljepšu stranicu hrvatskog nogometa harajući Rusijom, u Livnu, rodnom gradu Zlatka Dalića, niknuo je mural njemu u čast.

Oslikali su ga navijači Troglava, da bi ga neko u noći s nedjelje na ponedjeljak – išarao, prenosi 24sata.hr. Foto Livno online

Motiv? Sukob White Stonesa, Varteksovih navijača, i NK Varaždina, kluba koji su osnovali nekadašnji Varteksovi članovi., pa se na muralu mogu iščitati poruke podrške White Stonesima i Varteksu.

“Podrška WS-ma”, “Livno uz WS”, “samo Varteks”, poruke su ispisane na Muralu.

Sin hrvatskog selektora Toni ujedno je Varaždinov direktor, a Zlatko Dalić je u svojim istupima podržavao novi varaždinski klub, a Varteksova uprava odgovorila mu je da “prestane obmanjivati javnost”.

“Gospodine Dalić, nisu navijači ti koji su izveli, kako Vi kažete, presedan u cijelom nogometnom svijetu i napustili klub. Klub kad je postao ‘brod koji tone’ su puno prije toga napustili klupski funkcioneri, političke strukture i ponajprije svi oni koji su od tog kluba omastili brk i imali znatne financijske koristi”, rekli su između ostalog iz Varteksa.