Šušak: Dalić je samouvjereno pravio rošade i na vrijeme odmarao neke igrače, pogodio je sa svime!

Briljantnu pobjedu Hrvatske na jako sretan način je prokomentirala hrvatska, ali i slovenska trenerska legenda, 73-godišnji Ivo Šušak koji je uz rad na klupi U-21 reprezentacije, ondašnjeg vinkovačkog Dinama, Osijeka i Zagreba, uz Igora Bišćana jedini hrvatski trener koji je u Sloveniji uspio osvojiti ligaški naslov kad je 2001. godine bio prvak na klupi Maribora.

– Prezadovoljan sam, najprije rezultatom, ali i onime što su momci prezentirati, bili suvereni i pokazali tko je glavni na terenu – započeo je Šušak. Biste li se mogli složiti s tvrdnjom da su svi bili na vrhunskoj razini, da je teško izdvojiti jednog pojedinca koji je posebno iskakao od ostalih?

– Točno tako. Svi od Ivušića pa do Perišića i Livaje su odigrali vrhunsku utakmicu. Čak neću reći dali maksimum, nego dali doprinos koji je bio dostatan da vladamo terenom. Već od sedme minute se vidjelo tko je bolja momčad i da se s razlogom očekivala naša pobjeda. Danas smo pokazali da smo ipak za jednu cijelu klasu ispred uvaženog protivnika kao što je Slovenija. U prve dvije utakmice ovog ciklusa, protiv Rusije i Slovačke Hrvatsku reprezentaciju je također krasio velik broj ubačaja s bočnih pozicija kao i u utakmici na Poljudu protiv Slovenaca, ali velika razlika je ta da smo protiv Slovenaca imali puno više tijela u kaznenom prostoru koja su mogla zapucati i završiti te prilike.

Upitali smo gospodina Šuška zašto je tome tako. – Smatram da je tu psihološki moment vrlo bitan. Odigrali smo dvije teške utakmice u gostima gdje smo ipak na kraju izvukli dobre rezultate, a nakon toga su ovdje igrači imali nešto lakši pristup, bolje reći dodatno samopouzdanje. Protok lopte, o kojem je Robert Jarni govorio, bio je jako vidljiv, pravovremeno smo okretali strane i dolazili do prilika, a naši igrači su pravovremeno ulazili u prazne prostore.

Dokazali smo da smo gazde nogometa na Balkanu – jasno je istaknuo Šušak. Koliko mislite da je publika utjecala na igrače, pogotovo kad uzmemo u obzir da se jako dugo igralo bez ovakvih atmosfera? – Nema goreg osjećaja za nogometaša od igranja pred praznim tribinama, bez obzira na to koliki su profesionalci i koliko su materijalno stimulirani. Publika daje posebnu draž onome tko voli nogomet, a naši dečki vole. Ne samo da je publika bila 12. igrač, nego je psihički olakšala pristup igračima sa svojom podrškom – rekao je Ivo Šušak, te za kraj dodao: – Moram pohvaliti izbornika koji je samouvjereno pravio rošade i na vrijeme odmarao neke igrače, pogodio je sa svim tim rošadama i čvrsto vjerujem da to nije slučajno. Zaslužuje sve čestitke za svoj jubilarni pedeseti nastup – rekao je Šušak.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply