SUSTAVNA ANALIZA Zlatko Dalić javno rekao koja tri igrača su zakazala protiv Maroka

Hrvatska je jučer odigrala bez golova protiv Maroka na startu Svjetskog prvenstva, a danas je hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao taj susret na konferenciji za medije.

“Defenzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku prigodu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti. Bio je problem u protoku lopte, premalo dubinskih lopti”, rekao je Dalić pa izdvojio trojicu nogometaša koji su prema njegovom mišljenju zakazali – Marcela Brozovića, Josipa Juranovića i Bornu Sosu.

“Na Brozoviću se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Ne pamtim kad se Brozović našao u toliko teških situacija kao jučer. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti. Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo, nikad manje. Ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini i da dođemo iza leđa Hakimiju. Nije problem u jednom igraču, svi su zakazali prema naprijed.”

Hercegovina.info