Sutra u Livnu – ‘Zid mira’ za toleranciju i uvažavanje raznolikosti i sadnja drveća

Misija OESS-a u BiH i Srednja strukovna škola “Silvije Strahimir Kranjčević” obilježit će sadnjom drveća završetak aktivnosti pod nazivom „Zid mira”, u četvrtak10lipnja 2021. godine u Livnu.

Aktivnost je započela 21. svibnja ove godine na Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj i uključivala je oslikavanje zida školskog dvorišta porukama mira i tolerancije. Završna faza aktivnosti je sadnja drveća u školskom dvorištu.

Cilj ove aktivnosti je da djeca srednjoškolskog uzrasta preveniraju svaki oblik nasilja prema drugom i drugačijem, te da se njeguju generacije koje su osjetljive na ove probleme.

Namjera je da se kroz ovu aktivnost potakne suradnja među učenicima, stvaranje prijateljstava i međusobnog uvažavanja. Osim toga, važno je utjecati i na mijenjanje svijesti u lokalnoj zajednici i osuđivanje nasilja i netrpeljivosti nad bilo kojim ljudskim bićem.

Pozivamo medije da snime izjave i kadrove sutra, u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine, u 12:00 sati, u Srednjoj strukovnoj školi “Silvije Strahimir Kranjčević” na adresi Dinarina 2, Livno.

 Za sve dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Svetlanu Stanisavljević, službenicu za odnose sa javnošću Misije OESS-a u BiH, na telefon: 067/130 0980 ili e-mail: Svetlana.Stanisavljevic@osce.org.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply