Svako tko to hoće, može naći posao od kojeg će živjeti

Odličan posao i zarada sa farmom koka nosilica

koke

Posao na farmama ne prestaje s pojavom prvih minusa i snijega, a tako je i na farmi čiji je vlasnik Nahid Duraković iz Bugojna, koji u blizini obiteljske kuće u Glavicama drži više od 700 koka nosilja. ”Nekad sam radio u Tvornici biro strojeva i jednoj visočkoj tvrtki. Otkupljivao sam sirovu kožu, radio u radionici i snalazio se na razne načine da osiguram obitelji sve što je potrebno”, naglasio je. Dugo je, kaže, razmišljao čime bi se mogao baviti i od čega bi mogao pristojno živjeti i školovati djecu, prije nego je došao na ideju da otvori farmu koka nosilja. ”Onda sam u Orašju nabavio 760 koka nosilja ne znajući, zapravo, u što se točno upuštam.
Danas one nose kvalitetna domaća jaja, koja svakodnevno raznosim po prodavnicama”, kaže ovaj Bugojanac. Ističe da je zadovoljan rezultatima koje je postigao za kratko vrijeme, a posebno činjenicom da su u završnoj fazi poslovi u drugom dijelu objekta čije uređenje, također, sam financira. ”Naravno, prvo sam kupio kaveze, izolirao područje, osigurao struju, vodu…

U drugom dijelu objekta nalazit će se moderna sortirnica jaja i mjesto za pakiranje”, naglasio je. Duraković priznaje da je na farmi puno posla i da ne bi mogao bez podrške supruge i kćerki, od kojih su se dvije udale nakon što su završile fakultete, dok treća još uvijek studira. Poručuje da svako tko to hoće, može naći posao od kojeg će živjeti i da se trud uvijek isplati, bez obzira na značajna sredstva koja je potrebno uložiti na samom startu.

”Tu mislim na ulaganja u objekte i infrastrukturu, a puno novca ode i za prehranu koka nosilja, koje mjesečno pojedu 2-3 tone hrane”, zaključio je. Ističe da velike nade ulaže u posao koji je započeo i da će, u slučaju da njegov projekt ubuduće budu pratili poticaji s viših nivoa, proširiti sadašnje kapacitete na farmi. ”Bez obzira na to što bh. farmeri nemaju podršku države kakvu bi željeli, mislim da je najgore ne raditi ništa. I prije otvaranja farme, mi smo imali kravu i držali dvadesetak kokoški”, kazao je Nahid Duraković.

Hercegovina.info