Sve zbog jedne djevojke? Poljaci izboli 20-godišnjeg mladića

Mladić N. B. (20) koji je jučer teško ozlijeđen na plaži u Podstrani bori se za život u splitskoj bolnici. Zadobio je ubodnu ranu u prsište, ispod prsne kosti, a oštrica noža zahvatila mu je jetru i želudac.

Kako doznaju 24sata, izgubio je puno krvi no u trenutku dolaska Hitne pomoći bio je kontaktibilan. Odmah po primitku u KBC Split završio je u operacijskoj sali.

Dramatičan događaj odvio se u utorak oko 17 sati na području Grljevca. Mladić i njegov prijatelj sjedili su ispred kuće i zabavljali se, a u jednom trenutku plažom su prošla dva para. Riječ je o poljskim državljanima koji su u Hrvatsku stigli na odmor. Mladići su, kako kažu mještani, komentirali društvo koje je prošlo plažom, a posebno jednu ženu među njima.

– A priča se da su se naši momci zezali, ali ne znam u kojem je smjeru išla ta zezancija. To je primijetio jedan od Poljaka koji im je prišao i gurnuo našeg mladića. On vam je onako mršav, ali je žilav i uzvratio je Poljaku, gurnuo ga je – pričaju mještani za 24sata.

No, nažalost, priča nije stala samo na naguravanju.

– U tom trenutku doletio je drugi Poljak, kako smo čuli riječ je o bratu ovog prvog, on je navodno imao nož i tu je došlo do ranjavanja mladića – kažu mještani.

Inače, riječ je o momcima koji su, kako ih opisuju mještani Podstrane, bili dobri i pristojni, kao i sva mladost voljeli su se zezati no nikad nisu bili neugodni.

Nakon što je izboden, svih četvero poljskih državljana sjeli su u automobil i dali se u bijeg, ali nisu daleko stigli. Kako su bili u automobilu poljskih registarskih oznaka, a mještani su zapamtili i marku i registraciju, policija ih je uspjela brzo uhvatiti nedaleko od Splita, kod benzinske postaje.

– Odmah po zaprimljenoj informaciji o događaju i da su se mogući sudionici udaljili s mjesta događaja u osobnom vozilu stranih registracijskih oznaka svi raspoloživi policijski službenici izašli su na teren, te ubrzo locirali vozilo. Uhićene su dvije osobe – izvještavaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Više službenih informacija o događaju nisu iznijeli s obzirom na to da je kriminalističko istraživanje još u tijeku.

Tijekom utorka poslijepodne na obavijesnom razgovoru su bile i dvije Poljakinje, no one su puštene. O svemu je obaviješteno i državno odvjetništvo.