Svjetski dan hidžaba obilježen i u MIZ Livno

U Medžlisu Islamske zajednice Livno ovogodišnje aktivnosti povodom Dana hidžaba reducirane su na manje grupe kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere. Aktivnosti su organizirane u manjim džematima, sa manjim grupama učenika u mektebu i sa polaznicima igraonice „Bubamarice“.

Aktivnosti su izvodile muallime i učiteljica u igraonici na čelu sa koordintoricom Odjela za brak i obitelj, muallimom Šejlom Mujić Kevrić.

Središnji program povodom Dana hidžaba izveden je u džematu Potkraj, koji ne broji mnogo domaćinstava, tako da je broj prisutnih u džamiji ispunjavao naložene uvjete Kriznog stožera HBŽ. Članice horske sekcije Udruženja žena MIZ Livno izvele su program, a džematlijke u Potkraju su pripremile lijepe slastice kako bi obogatile druženje.

– Žene i djevojke širom svijeta slale su svoje fotografije sa hidžabom koje smo objavljivali na stranici udruženja žena MIZ Livno, tako da je projekat obilježavanja dana hidžaba bio izuzetno prihvaćen, a aktivnosti realizirane na visokom nivou – istakla je koordinatorica Odjela za brak i obitelj ovog medžlisa Šejla Mujić Kevrić.

Od drugih aktivosti izdvojila je predavanje i radionicu sa polaznicama Škole islama i Škole Kur’ana u gradu Livnu, interaktivno predavanje sa polaznicama Škole Kur’ana u džematu Podhum i Golinjevo, radionice sa grupama u mektebu, te poludnevno druženje na temu hidžaba sa djecom predškolskog uzrasta u igraonici „Bubamarice“ koja djeluje pri Medžlisu IZ Livnu već dvije godine.

(Šejla M.K./Preporod.info)