TADIJA LJUBIČIĆ: Rusija je predvodnik slobodnog svijeta

RUSIJA JE PREDVODNIK SLOBODNOG SVIJETA
Mi stariji koji smo odrasli na Western filmovima, Coca-Coli, Marlborou, prizorima Divljeg Zapada (mustanzima, zmiji čegrtuši, kopačima zlata, Indijancima), Harley Davidsonu, boksačkim legendama utjelovljenim u Ken Nortonu, Joe Fraizeru, Muhammadu Aliju, sjaju Hollywooda, divili se zakonima iz vremena Abrahama Lincolna, te čekali kada će se američka Šesta flota iskrcati na Jadransku obalu i osloboditi nas Titova zuluma i srpske diktature.
.
Uzalud smo čekali. Vlada SAD-a je do zadnje minute podržavala opstanak Jugoslavije. Na drugoj strani, raspadom Sovjetskog Saveza i Varšavskog bloka, nastao je vakuum na Istoku.
.
Izbijanjem rata na Balkanu Hrvatska je tražila međunarodno priznanje i oružje, koje bi ipak prokrijumčarila unatoč sramotnom embargu.
.
Od nasljednice SSSR-a je dobila i jedno i drugo. Istina, diskretno. Jer da je Boris Jeljcin rekao “njet” niti Helmut Kohl se ne bi odvažio priznati Hrvatskoj i BiH samostalnost.
.
Ruska Federacija, izmorena komunizmom, krađama pri pretvorbi, dolaskom Vladimira Putina koji je uveo reda u ogromnu državu, osovila se na noge.
.
Priprijetio je nezasitnim tajkunima da moraju bili lojalni državi. U kratko vrijeme je od bivšeg komunističkog trulog diva stvorio silu s godišnjim rastom BDP-a od 10-18 %.
.
Spriječio je nezasitne ptice grabljivice sa Zapada da krčme ruske prirodne resurse. Amerika i njezin potrcko i sluga, Europska Unija, nagomilali su masu “zaklada “, ustvari špijunskih gnijezda načičkanih agentima, koji su njegov režim optuživali za kršenje ljudskih prava i manjak demokracije.
.
Samo i jedino zbog činjenice da Putinova vlada nije htjela davati plin, naftu, minerale i ostalo u bescjenje. Godinama je Rusija obnovila zastarjele modele svoje oružane sile. Ruski građani su živjeli blagodati novog prosperiteta.
.
To sve je zasmetalo nezasitnim kapitalistima s Wall Streeta i ostalih centara moći pa su ruskoga vođu proglasili autokratom.
.
Znajući da Arktik krije još mnoge zalihe energenata nastojali su Rusiju prisiliti na uzmak dovođenjem NATO snaga na litvansko -poljsku granicu, inscenirajuci sukob u Ukrajini, Gruziji, te prepuštajuci Afganistan talibanima.
.
Uz sirijski i libijski rat.
.
S našeg, hrvatskog, gledišta kristalno je jasno kako je Ruska Federacija bliža Srbiji nego li nama. Što ne treba čuditi s obzirom na povijesne i vjerske veze.
.
Ali ova zemlja nije neprijatelj Hrvatske i Hrvata. Ona na naš narod gleda kao na bratski, koji se doduše “udaljio” vjerski, ali ipak blizak.
.
Za razliku od Zapada kojim vladaju sekte i …  (napisati ne smijem jer će me blokirati) Putin je uspio stvoriti ravnotežu između svjetovnog i vjerskog, zadržavši vrijedne postavke tradicionalizma i usvojivši zdravu modernu.
.
Stoga, zapadno upinjanje o nekakvom ruskom “malignom” utjecaju pada u vodu imajući u vidu što krojači Novog svjetskog poretka imaju na umu.
.
I na koncu ono najvažnije, za razliku od tzv. euroatlantičara koji posvuda, vođeni pohlepom, izazivaju ratove i ubijaju milijune civila, Ruska Federacija nema osvajačke aspiracije.
Tadija Ljubičić

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply