Tajči: Kao tinejdžerica sam silovana!

Tatjana Matejaš Cameron, poznatija kao Tajči, gostovala je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija.

Prisjetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali i progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je proživjela kao tinejdžerica.

Tajči je u tinejdžerskim godinama doživjela silovanje. Godinama se nakon toga borila da ponovno zavoli sebe i vrati samopouzdanje, kaže.

“Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti? Na koji način si sebe dovodila u pitanje?” upitala ju je Tatjana Jurić.

“Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja osobno bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe… Moja baka je znala reći – ja ću to ponijeti u grob… Tako da sam odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob”, odgovorila je Tajči.

“Niti majci?” upitala ju je Tatjana. “Niti njoj jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nigdje da idem sama, ni na gažu, a bojala sam joj se i reći jer sam ju željela zaštititi. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce…”, odgovorila je Tajči.

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

“Nema imena, to nije uopće niti važno, jer je toliko puno vremena prošlo, ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj… Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane, da ulažem energiju u to… I oni muškarci, i njima se to događa iz neke traume…”, tvrdi Tajči, koja danas pomaže ženama u zatvoru.

“Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja… Sa ženama koje su bile totalno roblje. Žrtve seksualnog roblja nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje ‘nekome pripadaju’, one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulirane. Samim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to mijenja, time kako ja odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost… Treba iscijeliti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći ovaj čovjek – morate ga liječiti, ali kada tako dugo prođe vrijeme, ima drugih načina na koje mi možemo utjecati da se to više ne događa i ne ponavlja”, tvrdi.

(Vijesti.ba)

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno