Talijanke promašile državu: Umjesto u Nicu, završile u Nišu

Prema prvim informacijama, dvije žene su odlučile da ostanu i obiđu Niš do narednog ljeta kojim je bio planiran povratak kući.

Umjesto na šetalištu u Nici u Francuskoj, dvije starije Talijanke greškom su se minulog vikenda obrele u – Nišu.

Zbog sličnosti u pisanju imena grada u Srbiji i poznatog francuskog turističkog centra, one su vjerojatno napravile previd i kupile avionske karte do Niša, prenosi Blic.rs.

No, kada su slijetale na pistu “Konstantina Velikog” shvatile su da su na pogrešnom mjestu i da je Nica više od 1.500 kilometara daleko.

– U subotu su dvije starije dame došle u Niš letom kompanije “Rajan er” iz Begrama kod Milana, a planirale su da idu u Nicu – potvrdila je glasnogovornica aerodroma “Konstantin Veliki” Ivanka Stanisavljević.

Prema prvim informacijama, dvije žene su odlučile da ostanu i obiđu Niš do narednog ljeta kojim je bio planiran povratak kući.

Tako su, igrom slučaja, umjesto Trga Masena i drugih znamenitosti Nice, dobile priliku da upoznaju ništa manje atraktivnu povijest Niša u kojem je u antičko doba rođen car Konstantin, obiđu Medijanu, Tvrđavu, Ćele kulu…

Ovo nije prvi slučaj da se turisti greškom nađu u Nišu, misleći da su na putu za Nicu. Posljednji put se to desilo krajem 2016.godine kada su trojica turista iz Češke, letom iz Bratislave stigli u Niš umjesto u Nicu.

Da nisu na pravom mjestu posumnjali su još u zraku, kada su upitali stjuardesu “a gdje je ovdje more”, očekujući da na obzorju vide obrise poznatog francuskog ljetovališta.

Slovački mediji prenijeli su tada da su turisti bili razočarani nakon slijetanja u Niš, gdje ih je umjesto sunca francuskog mondenskog grada, dočekalo sivo prosinačko nebo, budući da su naredni let imali tek za pet dana.

No, za razliku od Čeha koji su odmah iz Niša produžili za Sofiju gdje su uhvatili prvi let za Nicu, dame iz Italije ostale su u Nišu i nema sumnje da su se lijepo provele.

Dnevnik.ba