Teško povrijeđenog mladića pronašao slučajni prolaznik: Poznanika HTIO DA UBIJE nožem

Županijski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv M.H. (34) zbog sumnje da je prošle godine pokušao da ubije mladića (29) u Tomislavgradu.

policija
Foto: Klix.ba

Sve se dogodilo 13. lipnja 2017. godine u mjestu Oplećani u Tomislavgradu kada se prvo fizički sukobio sa oštećenim, a onda ga oborio na tlo i iz zadnjeg džepa hlača izvadio nož na preklop, odnosno čakiju sa devet centimetara dugim sječivom i dvadesetdevetogodišnjaka pokušao da ubije.

– Ubo ga je u lijevu stranu grudnog koša, a sječivo čakije je udarilo u rebro i zaustavilo da uđe u grudni koš. Ubodna rana bila je duboka jedan centimetar, a široka između dva-tri centimetra. Kada je vidio da je oštećenom iz džepa hlača ispao mobilni telefon, uzeo ga je, a onda sjeo u vozilo i udaljio se sa mjesta događaja – navedeno je u optužnici.

Nakon napada stanovnici Tomislavgrada su ispričali da su njih dvojica bili poznanici, ali da nitko ne zna zbog čega je došlo do svađe između njih.

Teško povrijeđenog mladića našao je slučajni prolaznik. Napadač je bio u bjekstvu, a zahvaljujući očevicima brzo je nađen i uhapšen.

Osumnjičenom M.H. je po prijedlogu Tužilaštva HBŽ tri dana nakon pokušaja ubojstva određen jednomejsečni pritvor. Odlukom Županijskog suda u Livnu pritvor mu je ukinut 28. lipnja.

Za ovo krivično djelo, koje se osumnjičenom stavlja na teret, predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

https://www.blic.rs