Thompson i Mate Bulić stižu u Livno na doček hrvatskog izbornika Zlatka Dalića

U Livnu s nestrpljenjem dočekuju Dalića koji je već dobio ”svoju” ulicu, mural, a po gradu je postavljeno i više jumbo plakata njemu u čast

Marko Perković – Thompson, kontroverzni hrvatski pjevač, prema najavama organizatora, nastupit će u Livnu na dočeku hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u utorak, 23. srpnja.

Nakon nastupa na dočeku Vatrenih u Zagrebu i mnogobrojnih reakcija i osuda, što regionalne što svjetske javnosti, Thompson stiže i u Livno gdje bi, kako je objavljeno na Facebook stranici Livno dočekuje Zlatka, trebao nastupiti zajedno sa Matom Bulićem.

Organizatori su ranije potvrdili kako se sprema veliki doček izbornika Vatrenih, a u publici će se naći velik broj poznatih imena, Dalićevih prijatelja, sa javne scene.

U Livnu s nestrpljenjem dočekuju Dalića koji je već dobio ”svoju” ulicu, mural, a po gradu je postavljeno i više jumbo plakata njemu u čast.

Nastup Thompsona u Zagrebu izazvao je lavinu reakcija. Između ostalih, jučer je reagirao i Centar Simon Wiesenthal, koji se bori protiv antisemitizma i rasizma, i žestoko osudio učešće hrvatskog ekstremno desničarskog muzičara Marka Perkovića, zvanog Thompson, na proslavi dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, prenijela je agencija AP.

Centar Simon Wiesenthal opisao je Perkovića kao “ozloglašenog simpatizera pronacističkog hrvatskog režima za vrijeme Drugog svjetskog rata čije pjesme pozivaju na ubijanje srpske manjine”.

– Istaknuto pojavljivanje Perkovića na slavlju daje fašističkim stavovima legitimitet koji ne zaslužuju – navodi se u saopćenju.

Sociolog Ozren Biti komentirao je u utorak Thompsonovo slavlje s Vatrenima, prvo u autobusu pa zatim i na pozornici.

– Svi su se jučer okupili s idejom da participiraju u nečem lijepom”, objašnjava Biti i dodaje da je većina navijača i građana pozdravila izostanak političara, a onda se pojavio netko tko razjedinjuje ljude po ideološkom pitanju. Može se pokazati razumijevanje i poštovanje prema željama reprezentacije i stručnog stožera, da to bude tako, ali vidjeli ste da se dio ljudi krenuo razilaziti – nastavio je Biti i rekao da su neki navijači dočekali Thompsona s oduševljenjem, a da su neki negodovali. Dodaje da ni organizatori nisu bili spremni za njegov dolazak.

http://depo.ba