Tko je Albina Grčić, ovogodišnja pobjednica Dore, hrvatske pjesme za Eurosong? VIDEO

Bivša finalistica “Voicea” Albina Grčić odnijela je pobjedu na Dori s pjesmom “Tick-Tock”.

Čak 120 bodova dali su joj gledatelji u tijesnoj završnici, a prirasla im je srcu je još dok je nastupala u trećoj sezoni Voicea. Zbog izvedbe pjesme “Lovely” s Filipom Rudanom, s kojim je večeras odmjerila snage na pozornici u Opatiji, postala je miljenica publike pjevačkog showa jer na Youtubeu taj nastup broji više od 30 milijuna pregleda!

Uoči nastupa na Dori, otkrila nam je pojedinosti iz svog života i koliko joj nastup u Opatiji zapravo znači.

– Trenutačno nemam tremu, mislim da je to zato što jako vjerujem u pjesmu kojom se predstavljam, kao i u tim s kojim radim. Jako sam sretna što imam priliku sudjelovati na Dori ove godine kada je konkurencija prilično jaka. To mi je samo motiv više da dam sve od sebe i da se predstavim na najbolji mogući način – kaže nam Splićanka podrijetlom iz Cetinske krajine te dodaje: – U mojem nastupu ključna je pjesma, sve ostalo je samo dodatak koji je može učiniti još boljom.

Očekujem da će se pjesma svidjeti slušateljima i ući im u uho. Puno bismo postigli da se to dogodi – skromna je pjevačica koju je za nastup u Opatiji vokalno pripremala Mija Mihanović, a ističe da se treme ne rješava, nego da je prihvaća.

– Ipak je to normalan i prirodan proces. Dapače, meni uzbuđenje prije nastupa u dosta slučajeva pomogne u samom izvođenju – napominje pjevačica. Albina je nedavno objavila singl “No More Tears”, verziju prvog singla “Imuna na strah” na engleskom jeziku , a nas je zanimalo je li pjesmu posvetila nekome i tko joj je uklonio sve suze.

– Pjesma je doista prigodna s obzirom na to da sam sretno zaljubljena. On me motivira da napredujem i živim svoje snove; velika mi je podrška, što je doista bitno želim li se i ubuduće baviti pjevanjem. Zahvalna sam na tome što su mi bližnji velika potpora i inspiracija u glazbi – kaže ponosno pjevačica te otkriva da joj je razdoblje poslije showa “The Voice” bilo jako čudno.

– Prestala su uzbuđenja, stalne probe i onaj osjećaj kad ste na pozornici i radite nešto što vas jako ispunjava. Srećom, glazba je sveprisutna, tako da sam dane ispunila pjevanjem u svoja četiri zida i svojim interpretacijama poznatih pjesama koje sam objavljivala na društvenim mrežama iliti online coverima sudjelujući u online coverima – ističe Albina i napominje da je i dalje u kontaktu sa svima iz showa.

Unatoč pandemiji, na proteklu se godinu u glazbenom smislu ne žali.  – Novo sam lice u glazbenoj industriji pa ne mogu na temelju svoga iskustva usporediti razdoblje prije pandemije i proteklih godinu dana. Za mene je 2020. glazbeno bila poprilično plodonosna i ne mogu se požaliti – otvoreno govori mlada pjevačica koja obožava pjevati u višeglasju. Večernji.ba

Albina Grčić