Tko sve napušta Livno?

bol

U jeku borbe za ovladavanjem prirodnim resursima, HDZ BiH želi ovladati svime što nam je dragi Bog podario na ovoj zemlji. Ovladati, pa uništiti!
Ovladali su tako i Županijskom bolnicom i Domom zdravlja u Livnu. I ono malo liječnika, što je ostalo, a znaju raditi svoj posao, namjerava otići iz Livna. To stožernike iz HDZ BiH ne brine. Županijsku bolnicu i Dom zdravlja pretvorili su u obiteljsko gospodarstvo.

 

Sudeći po zadnjim imenovanjima Vlade HBŽ, najkvalificiranija osoba za upravljanje livanjskim Domom zdravlja je supruga Ministra unutrašnjih poslova.
Svakodnevno u Županijskoj bolnici i Domu zdravlja Livno osvanu tako novouposleni kadrovi, čija je osnovna kvalifikacija da su kćeri, supruge, braća i slično „istaknutih“ članova HDZ BiH. Pri tome najveća poveznica novopečenih kadrova HDZ BiH s medicinom je to što su, ako su bili bolesni, bili na pregledu kod liječnika. Naravno bez čekanja u redovima, poput nas „običnih smrtnika“.
Uskoro će u Županijskoj bolnici broj uposlenih pravnika i ekonomista, prerasti broj liječnika, a broj nemedicinskog osoblja, debelo nadmašiti broj medicinskog. A da ne spominjemo kupljene diplome i priučene medicinare.
Istovremeno kvalificirano medicinsko osoblje, zbog nebrige sustava, odlazi.
HDZ BiH je načinio od zdravstvenog sustava veliko ruglo, sustav, koji se ne zasniva na pristupačnosti i kvaliteti zdravstvenih usluga, sustav koje je sam sebi svrha.
Promašena politika HDZ BiH, dovela je do toga da ne samo neuposleni Livnjaci napuštaju Livno, nego i istaknuti liječnici najavljuju svoj odlazak u Split, Beč….
Do kad, stožernici???
Do kad namjeravate provoditi svoju uvježbanu politiku klanja teleta, radi kila mesa?
Uskoro će nestati telaca, što ćete onda?

 

Ured za informiranje HDZ1990