Tomislavgrad će danas posjetiti više od 30 turističkih vodiča iz Splita

Danas na jednodnevno studijsko putavanje u Tomislavgrad i Ramu dolazi oko 30 turističkih vodiča iz Društva turističkih vodiča Split. S njima će biti i predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, gospođa Kristina Nuić Prka, a spomenuta Zajednica okuplja 20 udruga vodiča iz cijele Hrvatske i članica je Svjetske federacije turističkih vodiča.

Predsjednik DTVS Ivo Luketa rekao nam je kako svake godine udruga organizira studijska putovanja za kolege te edukacije, a naš kraj je povijesno važan za povijest hrvatskoga naroda i itekako vezan uz Splitsko- dalmatinsku županiju, a ujedno predstavlja i novu, još nedovoljno otkrivenu destinaciju, piše tomislavcity.com
Kristina Nuić Prka je izrazila iznimno zadovoljstvo i zahvalu DTVS na odabiru Tomislavgrada i Rame kao destinacija ovoga studijskog putovanja tim više jer i sama potječe iz Hercegovine.

Istaknula je kako je: “Općepoznata činjenica da sve bolje agencije, pri stvaranju programa ponude, konzultiraju ljude na terenu – turističke vodiče koji su stoga izvrsna promocija”.

Inače, Kristina Nuić Prka je je jedan od inicijatora osnivanja “Udruge za promicanje turizma i baštine Hercegovine- Terra lucis” koja je okupila ugledne stručnjake iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a u njezino vodstvo izabrani su predstavnici svih dijelova Hercegovine.

U realizaciji je i prvi veliki projekt ove udruge u osnivanju, izdavanje turističkog vodiča “Hercegovina” koji će na moderan i sadržajan način predstaviti sve potencijale ovoga kraja te olakšati sve većem broju turista da što jednostavnije upoznaju potencijale Hercegovine. U okviru projekta Tomislavgrad predstavlja doktorant arheologije, kustos Franjevačkog muzeja „Fra Jozo Križić“. Samu realizaciju turističkoga vodiča, na kojoj se radilo godinu dana, možemo očekivati u idućih nekoliko mjeseci.

Grupu vodiča iz Splita vodi prof. povijesti Ivan Bošnjak i član Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, također članice ove inicijative.

Uistinu dobra turistička promocija našeg kraja u struci i podrška razvoju turističkih potencijala ovoga kraja.

Očekuje se da će domaćini turističkim vodičima u Tomislavgradu biti fra Sretan Ćurčić, duvanjski gvardijan i ravnatelj franjevačkoga muzeja u Tomislavgradu./HMS/