Tomislavgrad dobio profesionalnu vatrogasnu postrojbu, a kad će Livno?!

Općinsko vijeće Tomislavgrad, na svojoj jučerašnjoj sjednici, usvojilo je odluku o utemeljenju Profesionalne vatrogasne postrojbe kao sastavnog dijela Službe za civilnu zaštitu Općine Tomislavgrad.

Tomislavgrad je tako postao prvi grad na području Hercegbosanske županije koji će imati profesionalnu vatrogasnu postrojbu, prenosi Fena.

Kako je kazao zapovjednik tomislavgradskih vatrogasaca Mate Jurčević, u rujnu ove godine Općinsko vijeće Tomislavgrad usvojilo je Plan zaštite od požara, temeljni dokument po kojem moraju postupati svi subjekti zaštite od požara na području te općine.

Tim planom predviđeno je da se iz dobrovoljnog vatrogasnog društva prijeđe u profesionalno, što je i formalizirano jučerašnjom odlukom.

“Profesionalni rang nosi određenu kvalitetu, a samim time i odgovornost. Planom je predviđen angažman 12 vatrogasaca, a trenutno je u našem vatrogasnom društvu angažirano njih osam, što znači da ćemo morati zaposliti još četiri osobe. Što se tiče materijalno-tehničkih sredstava raspolažemo s dovoljno vatrogasnih vozila s tim da Plan zaštite od požara predviđa još jedno zapovjedno i navalno vozilo, odnosno vozilo koje ispunjava određene tehničke karakteristike poput raspoloživosti s kubikažom vode, pjenom za gašenje i drugom opremom”, kazao je Jurčević.

Također podsjećamo usvojene su izmjene i dopune Odluke o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području općine Tomislavgrad, kojom je ta naknada povećana s 300 na 600 maraka.