TOMISLAVGRAD / Humanitarna udruga ‘Kap ljubavi’ obilježava 20 godina postojanja

Humanitarna udruga “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada priredit će svečani jubilej koji će se u povodu obilježavanja 20. godišnjice djelovanja Udruge održati u petak, 1. studenoga, u Bukovici pored Tomislavgrada.

Tom prigodom bit će organizirana svečana dobrotvorna večera sa zabavnim programom, a kupnjom ulaznice u koju je uračunata cjelovečernja konzumacija jela i pića, pomaže se rad ove udruge.

Humanitarna udruga “Kap ljubavi” nastala je prije 20 godina u samostanu u Tomislavgradu s ciljem pomoći socijalno ugroženima na području duvanjske općine, a osim svećenika fra Joze Radoša Đoke broji još oko 15 članova volontera.

Udruga trenutačno skrbi za oko 200 obitelji na području općine Tomislavgrad te oko 150 na područjima drugih općina čime je svojim radom postala prepoznatljiva i šire, pa se ovoj udruzi obraća sve više ljudi iz cijele BiH.

Neki od gradova na kojima djeluje “Kap ljubavi” uz općinu Tomislavgrad su Livno, Kupres, Bugojno, Stolac, Nova Bila, Banja Luka, Vitez, Mostar i drugi gradovi, a na svaki poziv se, kako kažu, odazovu te pomognu onoliko koliko je u njihovim mogućnostima.

Među štićenicima udruge ima samaca, obitelji s mnogo djece, invalidnih osoba i svih kojima je potrebna bilo kakva duhovna, materijalna i stručna pomoć, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, a po njihovim riječima, do sada su otišli na teren preko 5.000 puta.

Uz svakodnevne razgovore s onima o kojima brinu, pomažu i u kućnim potrepštinama, sitnim popravcima, a tu je i čišćenje, presvlačenje, dostava drva za ogrjev i dostava vode, a također se redovno obilaze i oni kojima je potrebno šišanje i liječnička pomoć, priprema za operacije i nabavka lijekova, pelena za invalide i ostalih pomagala.

“Zagovorom i uz Božju pomoć nastojat ćemo i dalje činiti milosrđa u ovom napaćenom svijetu. Naš slogan je ‘pomozi i ti onome koji nema'”, istaknuli su iz udruge Kap ljubavi. FENA