Tomislavgrad: Poplavljeni podrumi, garaže i dijelovi prometnica

Civilna zaštita Tomislavgrad, koja je od jutros na terenu, upozorava građane da se rijeka Šujica izlila iz svog korita i da su velike količine vode po prometnicama te da voze maksimalno oprezno.

Porast temperature zraka i kiša izazvali su naglo topljenje snijega što je doprinijelo plavljenju podruma i garaža u mnogim stambenim objektima u Tomislavgradu.

Najugroženiji su stambeni i gospodarski objekti u Ulici kralja Zvonimira te u Domagojevoj ulici, a na terenu je sedam vatrogasaca sa dva opremljena vozila koji ispumpavaju vodu. Također, otežani su i prilazi pojedinim obiteljskim kućama. Zbog smrznute zemlje, voda se od jučer prelijeva i preko nekih dijelova prometnica.

Kako su izvijestili iz Stožera civilne zaštite, to je posebno izraženo na magistralnoj prometnici Tomislavgrad – Posušje u Mrkodolu, a kritično je i na županijskoj cesti od Tomislavgrada do Blidinja te od naselja Mandino selo prema Borčanima. Civilna zaštita Tomislavgrad, koja je od jutros na terenu, upozorava građane da se rijeka Šujica izlila iz svog korita i da su velike količine vode po prometnicama te da voze maksimalno oprezno.

https://www.bljesak.info