TOMISLAVGRAD / Samohranoj majci i njenoj djeci uručeni ključevi potpuno nove kuće!

U Vedašiću, selu nedaleko od Tomislavgrada, jučer je bilo svečano. Naime, nakon više mjeseci prikupljanja sredstava, te samo četiri mjeseca izgradnje, konačno je na korištenje predana potpuno nova kuća obitelji Gudelj – samohranoj majci Marici i njenoj djeci.

Izgradnju kuće je pokrenula i provela Duhovno-humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, predvođeno fra Jozom Radošem Đokom, koji je i blagoslovio potpuno novu i namještenu kuću, te uručio ključeve kuće, prilagođene Maričinima potrebama, budući da boluje od multiple skleroze, piše Pogled.ba.

Kuća je izgrađena zahvaljujući donacijama dobrih ljudi i pojedinih institucija, među kojima i općine Tomislavgrad, čiji je načelnik Ivan Vukadin sa predstavnicima županijske vlasti, Uprave za branitelje i braniteljskih udruženja prisustvovao uručenju ključeva Marici, čiji je muž Dragan bio branitelj i koji je od teške bolesti preminuo prije nekoliko godina.

Dirnut ovom teškom životnom pričom i lošim stambenim prilikama u kojima je ova obitelj živjela sve do danas, fra Đoka je u jesen prošle godine pokrenuo akciju rješavanja stambenog pitanja, a u travnju ove godine je počela izgradnja i, bez obzira na brojne probleme s kojima se susreo, uspio u svojoj namjeri, navodi se u informaciji općine Tomislavgrad koja je zahvalna, kao i Marica Gudelj s djecom, svima koji su na bilo koji način pripomogli izgradnju i opremanje njihovog novog doma u selu Vadašić, lociranom na prilazima Šuici iz pravca Livna i Tomislavgrada.

 

https://www.brotnjo.info