Tri gradonačelnika iz Češke posjetili Livno

Gradonačelnici triju čeških gradova Dolni Studenki, Knežica i Šumperka, Radim Sršen, Milan Gazda i Zdenko Broz posjetili su Grad Livno gdje su se susreli s livanjskim gradonačelnikom Lukom Čelanom.

Gradonačelnici triju čeških gradova Dolni Studenki, Knežica i Šumperka, Radim Sršen, Milan Gazda i Zdenko Broz posjetili su Grad Livno gdje su se susreli s livanjskim gradonačelnikom Lukom Čelanom. Iz Ureda livanjskog gradonačelnika istaknuli su da se radi o uzvratnom posjetu koji je organiziran u sklopu projekta razmjene dobrih praksi, koji Grad Livno provodi u suradnji s Češkom razvojnom agencijom.

 

Osim Livna, u projekt su uključene i Općina Maglaj te Mrkonjić grad, a njegovom provedbom jačat će se suradnja na mikro projektima s područja energije, upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Kako ocjenjuju u Češkoj razvojnoj agenciji, projekti ovakve vrste mogu pomoći gradovima i općinama u BiH u približavanju europskim standardima. Gradonačelnik Livna Luka Čelan, zajedno sa suradnicima, s kolegama iz čeških gradova razgovarao je o dva konkretna projekta, o izgradnji pročistača otpadnih voda te izgradnji sortirnice otpada.

 

Naglasio je da je ovakav vid suradnje za Grad Livno od velike koristi te izrazio nadu da će se spomenuti projekti i realizirati. Češki gradonačelnici izrazili su zadovoljstvo svojim posjetom, naglasivši da im je cilj podijeliti svoja dobra iskustva u realizaciji projekata, te izrazili spremnost za suradnju s Gradom Livnom.

Bljesak.info